Aalsterse Specialiteiten

Aalst, de lekkerste stad van ’t land

Onze stad is overal gekend voor ons carnavalfeest en onze humor, maar ook onze streekproducten zijn een klasse apart. We bereiden al generaties lang deze Aalsterse specialiteiten, volledig op traditionele en ambachtelijke wijze. Deze lekkernijen moet je gewoon geproefd hebben!

Bestel online
Aalstersevlaaien

Aalsterse vlaai: de trots van onze bakkerij

Deze lekkernij is ondertussen al eeuwenoud, maar valt nog steeds bij iedereen in de smaak. Het belangrijkste ingrediënt van de echte vlaai? Mastellen! Je kan het eten als taart bij een lekkere kop koffie of als beleg op je brood. De traditionele Aalsterse vlaai is een erkend streekproduct en is enkel verkrijgbaar bij erkende bakkers. Uiteraard staat zowel onze winkel aan de Heilig Hartlaan als onze tearoom op die beperkte lijst.

Aalsterseajuintaart

Aalsterse ajuinentaart

Deze taart is ondertussen al eeuwenoud, maar valt nog steeds bij iedereen in de smaak. Het Deze quiche is prachtig in zijn eenvoud, heerlijk van smaak en typisch Oilsjters. De hartige taart is het ultieme eerbetoon aan de ajuin, het product die onze stad eeuwen geleden groot maakte.
Elixir alost

Elixir d’Alost

In 1940 zag deze Aalsterse kruidenlikeur het levenslicht dankzij René De Smedt, de oprichter van lokale likeurstokerij De Smedt. Wist je dat de drank pas sinds 2014 terug op de markt is? Het recept was decennia geleden verloren gaan, maar dankzij de achterkleinkinderen en hun doorzettingsvermogen kunnen we opnieuw van deze lekkere likeur genieten. Drink het puur of combineer met koffie of ijs. Santé!